Expertmeeting ‘Vaderbetrokkenheid’

Wat is de impact van vaderbetrokkenheid op kinderen, hun gezin en hun omgeving ? Welke culturele en maatschappelijke factoren beïnvloeden de opvatting van de vaderrol ? Hoe kunnen scholen, sociale organisaties en opvoedingsondersteunende instanties papa’s zo goed mogelijk begeleiden bij hun opvoedingstaak ? In dit colloquium omkaderen we al deze vragen theoretisch en vullen ze aan met een aantal concrete praktijkvoorbeelden.

Voor wie?

Voor leerkrachten, jeugdwerkers, maatschappelijk assistenten en andere professionelen in de opvoedingsondersteuning

Programma

  • 12.00 – 13.00 Onthaal met broodjeslunch
  • 13.00 – 13.30 Inleiding door Citizenne vzw en Link=Brussel vzw
  • 13.30 – 14.30 Lezing Peter Adriaenssens
  • 14.30 – 15.15 Panelgesprek met Redouane Ben Driss en Salima Azaroual
  • 15.15 – 15.45 Praktijkvoorbeeld : Dona Daria
  • 15.45 – 16.00 Afsluiting + netwerking

Wie is wie?

Peter AdriaePeter-Adriaenssens-nssens is Professor in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij geeft les aan de Katholieke Universiteit Leuven en is kliniekhoofd kinderpsychiatrie in het UZ Leuven. Daarnaast is hij voorzitter van het Bestuurscomité van het Prinses Mathildefonds dat dit jaar de vaders centraal stelt.

Redouane Ben Driss

Redouane Ben Driss is Master in de psychologie. Hij werkt als psycholoog – psychotherapeut bij het Steunpunt Cultuur sensitieve Zorg van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Brussel. Hij heeft veel ervaring in het werken met vadergroepen.

..

Salima AzaroualSalima Azaroual is Master in de klinische psychologie. Naast haar werk  in het Wiart Medical Center in Jette, begeleidt ze vrouwengroepen rond opvoedingsgerelateerde thema’s. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in het thema ‘vaderbetrokkenheid’ en perinataliteit.

 

Gerda Nijssen en Saadonadariadia Daouairi werken bij de Rotterdamse organisatie Dona Daria. Hun missie is het ondersteunen van vrouwen, mannen en jongeren bij hun emancipatieproces.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s