Vadergroep

De vadergroep van Camelia startte in 2004 vanuit een vaststelling dat de reguliere initiatieven in verband met opvoedingsondersteuning vooral moeders bereiken en vanuit een nood van de mannen van de werking (en buurt) om een ruimte te hebben waarin ze vrij kunnen praten met andere vaders. Camelia heeft ondertussen met deze doelgroep een jarenlange ervaring opgebouwd en heeft vastgesteld dat veel papa’s worstelen met de verschillen in normen en waarden en onzekerheden met betrekking tot de opvoeding van hun kinderen die bij hen teweeg heeft gebracht.

Daarom wordt er maandelijks een ‘vadergroep’ georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunnen papa’s in een multiculturele, rustige sfeer discussiëren over diverse opvoedingsthema’s die gekozen worden door de leden van de groep. De vadergroep gaat door in het Nederlands en Frans en deelname is gratis.

Voor wie is de vadergroep bedoeld?

We richten ons vooral, maar niet uitsluitend, op papa’s met een migratiegeschiedenis. Deze papa’s groeiden meestal zelf op met een andere culturele achtergrond, die onder andere met betrekking tot de rolverdeling tussen mannen en vrouwen, heel anders ligt dan in de Westerse maatschappij waarin zij hun eigen kinderen zullen opvoeden.

 vadergroep

 

 

Met ondertsteuning van :

Redouane Bendriss

logo cultuursensitieve zorg CAW - CGG

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s