Cultuurproject

Ik ben ik en ik blijf mezelf, er zijn anderen genoeg

De COVID-19-crisis legde het culturele leven stil, heel de sector zuchtte en kreunde, maar niet onze vrouwen. Zij merkten daar niets van, zij kreunden om andere redenen: een overvol huis, wegvallen van structuur, angsten, nog meer isolement, huishoudelijk geweld,…

Dit project wil inzetten op veilige en positieve ontmoetingen met de cultuursector. We betrekken hen bij waardevolle projecten waar ze later positief over kunnen vertellen, omdat ze er zelf inbreng in hadden, er zelf mee vorm aan hebben kunnen geven, omdat ze ervoor hebben kunnen werken, en veel plezier aan beleefd hebben…. Het project krijgt de naam: ‘Ik ben ik en ik blijf mezelf, er zijn anderen genoeg’. 

We steken samen met hen programma’s en activiteiten in elkaar en zetten zo samen een stap in het culturele leven. We nemen de vrouwen mee op weg om te leren dat ze “OK” zijn zoals ze zijn en dat ze zich niet minderwaardig moeten voelen. Ze doen kennis op van waar en hoe men kan deelnemen aan de Brusselse samenleving met en zonder kinderen. Het doel van dit project is dat elke deelnemer de beste versie van zichzelf kan ontdekken/vormgeven en zichzelf kan/durft tonen. 

Het project zal om de twee weken op woensdagvoormiddag vorm krijgen en de activiteiten kunnen een grote variëteit aannemen… Samen met de vrouwen zoeken we uit wat zij graag willen doen/ontdekken/beleven. Voorbeelden van zulke activiteiten zijn: samen koken, gaan wandelen, een musea bezoeken, naar een dans- of theatervoorstelling gaan kijken, muziek maken of naar een concert gaan, een infosessie bijwonen, créa activiteiten bijwonen en zo veel meer!  Door voldoende afwisseling en variatie aan te brengen in de activiteiten, houden we het project interessant en uitdagend. 

Wij hopen met dit project de vrouwen te verbinden met elkaar, met het culturele leven en met de samenleving in het algemeen. We willen hen positieve ervaringen meegeven en hen vooral veel plezier laten beleven. Ook het gevoel geven dat ze erbij horen en dat ze ‘van betekenis zijn’ in onze samenleving is een van de doelstellingen van het project.   

De laatste woensdag van november kwamen we voor de eerste keer samen met een aantal vrouwen die interesse hadden in het cultuurproject. We kookten samen en we brainstormden met de vrouwen over hun interesses en ideeën voor activiteiten. Enkele ideeën die naar boven kwamen: bowlen, wandelen, koken, dansen, creatieve workshops…Met deze ideeën gaan we aan de slag en bedenken we een mooi en gevarieerd programma van ons cultuurproject.

Het project is mede mogelijk gemaakt door ‘Cera’ en ‘De warmste week’.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s